Garnatxa blanca i garnatxa negra. Qui és qui?

La garnatxa és una varietat de raïm que deixa empremta als amants del vi. Es caracteritza per la seva versatilitat, adaptabilitat al terroir i la seva capacitat per dotar els vins d’una alta qualitat. Aquesta varietat la podem trobar en dues versions: garnatxa blanca i garnatxa negra. Veiem les diferències o similituds.

Garnatxa blanca, el raïm elegant

Aquesta varietat és menys coneguda que la negra, però no és menys interessant. Aquest raïm es caracteritza per les notes fresques, la mineralitat i la personalitat en cada copa. La garnatxa blanca, autòctona de la Terra Alta, s’adapta perfectament al clima mediterrani i les condicions climàtiques del terreny. Aquestes característiques tan úniques del territori donen als vins blancs una mineralitat i una acidesa distintiva de les altres varietats. Dins el territori que correspon a la Denominació d’Origen Terra Alta, trobem que aquesta varietat ocupa un 22% de la superficie.

A Celler Piñol, trobem dos vins que són produïts 100% amb la varietat garnatxa blanca. Aquests vins són l’Avi Arrufí Blanc i l’Ànima de l’avi Arrufí, tots dos representen la tradició i la tipicitat del territori de la Terra Alta, a més de l´excel·lent qualitat dels vins de Celler Piñol.

Garnatxa blanca

Garnatxa negra, el raïm intens

D’altra banda, la varietat de la garnatxa negra té un caràcter i una personalitat única que la diferència dels altres vins negres. Aquesta varietat es cultiva a diferents regions vinícoles i gràcies a la bona adaptació d’aquesta veritat a la Terra Alta, Celler Piñol té l’oportunitat d’esprémer tota la intensitat i complexitat d’aquest raïm per a la producció dels vins.

A Celler Piñol trobem tres vins produïts majoritàriament per aquesta varietat, la garnatxa negra: Mather Teresina, Nostra Senyora del Portal i Raig de Raïm. Són tres vins veritablement espectaculars per als sentits. Per a Celler Piñol representen l’excel·lència i la tradició dels vins negres de la Terra Alta.

Garnatxa negra

GARNATXA BLANCA vs GARNATXA NEGRA: un duel d’aromes i sabors

Si bé la garnatxa blanca i la garnatxa negra provenen de la mateixa família, és a la copa on realment podem apreciar-ne les diferències. Mentre la garnatxa blanca mostra una frescor i elegància subtil, la garnatxa negra es revela amb la seva intensitat i complexitat.

La garnatxa blanca i la garnatxa negra provenen de la mateixa família, sent la varietat blanca, una mutació de la garnatxa negra. I és a la copa on realment podem apreciar-ne les diferències. Mentre la garnatxa blanca mostra una frescor i elegància subtil, la garnatxa negra es revela amb la seva intensitat i complexitat. Els vins elaborats amb la varietat blanca tenen unes aromes cítriques, que recorden el gessamí i fins i tot el préssec blanc, mentre que els vins elaborats amb la varietat negra recorden fruits vermells i terra.

Ambdues varietats es complementen perfectament al celler de Celler Piñol, on els viticultors treballen per treure el millor de cadascuna.

Si encara no has tastat els nombrosos vins de Celler Piñol produïts amb la varietat de la garnatxa, pots visitar la web i deixar-te captivar pels seus excel·lents matisos i aromes!

Entrada similar