6 llibres d’enologia que no et pots perdre aquest Sant Jordi

S’apropa Sant Jordi i els carrers s’inunden de les tradicionals paradetes de llibres i roses. Si ets un apassionat dels nostres vins i del món de l’enologia, has de saber que tens infinitat d’opcions per gaudir d’una lectura plàcida i confortant. Avui et portem els llibres indispensables sobre el món de l’enologia.

1. DO Terra Alta. Autèntic paradís natural

En aquesta primera lectura, anem cap als orígens de Celler Piñol i la nostra meravellosa i única terra, la Terra Alta. DO Terra Alta. Autèntic paradís rural, aquest és el nou llibre fotogràfic de la Denominació d’Origen, un tribut visual a l’elegància i arrelada tradició vinícola de la DO Terra Alta. Reuneix en les seves pàgines l’essència de 365 dies capturats a través de la lent a la regió de la Terra Alta.

Terra Alta

2. Guia Peñín 2024. Vins d’Espanya

La prestigiosa Guia Peñín reuneix en les seves pàgines els millors vins del país. Es tracta de la guia definitiva del vi espanyol a nivell mundial. Amb més de 9.900 vins degustats i més de 2.000 cellers perfilats, incloent-hi una destacada selecció de vins ecològics. Al seu interior també es pot trobar a Celler Piñol, orgullós representant dels vins de la Terra Alta, que ha aconseguit en l’edició de 2024, una de les puntuacions més altes, consolidant-se entre els millors vins d’Espanya.

Guia Peñin

3. Wine Folly: Edició Magnum. La guia mestra del vi

Una altra de les lectures obligades és aquesta guia mestra per conèixer a la perfecció el món de Celler Piñol i l’enologia. Presenta els fonaments essencials per endinsar-se en el món del sumiller, ensenyant a reconèixer un excel·lent vi, conservar-lo adequadament, gaudir de la seva degustació i realitzar maridatges precisos. A més, explora les característiques del vi que influeixen en la seva qualitat i les sensacions que evoca: cos, dolçor, acidesa, tanins i graduació alcohòlica. Tindràs una molt bona aproximació a l’elaboració dels vins i així podràs tenir una idea dels processos d’elaboració dels nostres exquisits vins de Garnatxa Blanca, Morenillo o Carinyena.

4. Els nous vinaters

Luis Gutiérrez ens submergeix en una altra captivadora odissea, on relata un viatge a través de la geografia espanyola, des del nord fins al sud i de l’est fins a l’oest. En aquest recorregut, ens submergeix en el món del vi i en les històries d’aquells apassionats que el cultiven. Al llarg d’aquestes pàgines, selecciona catorze viticultors, cadascun amb la seva pròpia història, vinya i paisatge, oferint-nos una visió més íntima i humana sobre el món del vi i el seu entorn gastronòmic.

Celler Piñol

5. El gust del vi

El Gust del Vi és sens dubte el clàssic dels clàssics del sector vinícola. Aquest llibre és la “Bíblia” de la degustació i tast. Perfecte si ets un apassionat de l’enoturisme, com el que oferim a Celler Piñol. Sorprèn a tots mostrant un gran coneixement en tècniques, fases i dificultats que comporten els tasts.

6. La qualitat del vi des de la vinya

Si hi ha alguna cosa que defensem des de Celler Piñol, és que la qualitat dels nostres vins i el seu excel·lent maridatge es deu al nostre màxim respecte cap a les qualitats que ens dóna la nostra ubicació de DO Terra Alta. És per això que respectem l’entorn practicant en totes les nostres vinyes un cultiu ecològic sostenible, sense pesticides ni herbicides, reduint així la nostra empremta de carboni al planeta.

En aquest llibre de Jose Hidalgo, es posa de relleu les condicions de cultiu i producció de raïm per a la seva posterior vinificació. Les característiques particulars d’una collita, agrupades sota el terme “qualitat”, influeixen de manera significativa en la tipicitat i la qualitat del vi elaborat a partir d’ella. És ben sabut que els vins excepcionals provenen de veremes excepcionals.

Bon Sant Jordi!

Amb aquesta última recomanació, esperem haver satisfet la teva set de lectura. I si vols, acompanya el llibre amb un dels nostres excel·lents vins, segur que la lectura serà encara més plaent. Des de Celler Piñol us desitgem a tots un molt bon Sant Jordi.

Entrada similar