El repte de la sequera: les bones pràctiques per lluitar contra el canvi climàtic

L’art de la producció de vi és una pràctica molt arrelada a la DO Terra Alta. És deure nostre i de tots lluitar i cuidar les qualitats de la nostra terra. Els ceps són altament susceptibles a les variacions climàtiques, i la sequera ha estat una amenaça constant al llarg de la història de la viticultura. En aquest article, explorarem com la sequera afecta els ceps i quines implicacions té per als amants del vi arreu del món.

El repte del canvi climàtic

En els últims anys, aquesta preocupació ha guanyat encara més rellevància a causa de l’impacte del canvi climàtic i de l’increment de les temperatures. L’escassetat d’aigua i l’augment de les temperatures poden causar danys irreversibles al raïm, impactant directament la qualitat del vi i fins i tot, en situacions extremes, provocar la pèrdua total de la collita.

Des de Celler Piñol, pioners en l’elaboració de vins ecològics des de fa més de 20 anys, com el Sa Natura Ecològic, que pots trobar a la nostra botiga en línia, estem compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic, clarament exposat en l’actual sequera que afecta a les nostres terres. Recorda que respectem l’entorn practicant als nostres ceps un cultiu ecològic sostenible, sense pesticides ni herbicides, reduint així la nostra empremta de carboni al planeta.

Sa Natura

Una sequera que amenaça a tothom

Tot i les nostres bones pràctiques, l’actual context de sequera posa pals a les rodes a l’excel·lència que sempre defensem pels nostres vins catalans. Els ceps, llocs màgics on neix l’elixir preuat que tant gaudim, enfronten diversos reptes al llarg del seu cicle de vida. Un dels més significatius és la sequera. Aquest fenomen natural pot tenir efectes profunds en la salut de les vinyes i, en última instància, en la qualitat i quantitat del vi que arriba a les nostres copes.

El repte de la sequera

La vulnerabilitat dels ceps

A Celler Piñol intentem cuidar amb les millors pràctiques els nostres ceps. És per això que practiquem en totes les nostres vinyes un cultiu ecològic sostenible que a més elimina pesticides i herbicides, sempre buscant la màxima qualitat de la planta i el seu fruit per després gaudir de les nostres grans varietats de vins negres, rosats, dolços i blancs.

Arrelats a la nostra terra, la Terra Alta, hem elevat l’experiència dels nostres clients al següent nivell, no només amb els millors productes, sinó també amb visites úniques convertint-nos en un gran atractiu de l’enoturisme.

El desafío de la sequía

El canvi climàtic, l’enemic de tohom

En els últims anys, l’impacte del canvi climàtic s’ha tornat notablement sever. Les dades mostren un continu augment en les temperatures mitjanes, una disminució en la quantitat i qualitat de la pluja, i la repetició d’episodis de sequera extrema. Un aspecte preocupant és que, més que una reducció en la disponibilitat d’aigua, el problema principal rau en el seu creixent ritme d’evaporació a causa de l’increment de les temperatures. Els experts auguren que en un futur necessitarem entre una i dues vegades més d’aigua per mantenir els nostres ceps.

És per això, que des de Celler Piñol tractem, en tot el que està a la nostra mà, de reduir l’efecte hivernacle, amb un cultiu sostenible que redueix dràsticament les emissions de CO2 a l’atmosfera.

El desafío de la sequía

Necessitem l’ajuda de tothom

Compromesos a seguir donant als nostres clients la nostra millor versió, mostrem el nostre compromís per lluitar contra el canvi climàtic, no només practicant tècniques ecològiques, sinó oferint enoturisme, una alternativa al turisme de masses, al qual no té res a envejar. Vols conèixer les nostres varietats autòctones i descobrir com les cultivem?

L’aportació de tots pot fer que els nostres vins segueixin sent el que han de ser, autèntics plaers degustatius per a l’art del maridatge.

Entrada similar