El Trio Estrella de Varietats Negres de Celler Piñol

Benvinguts a un viatge sensorial a través de la DO Terra Alta, on l’autenticitat, la tradició i la rica herència mediterrània es fusionen en cada raïm. Al cor d’aquesta regió vinícola única, Celler Piñol s’erigeix com un apassionat defensor de la cultura del vi, destacant tres varietats negres autòctones que són autèntiques joies enològiques: la Carinyena, la Garnatxa Negra i el Morenillo.

Carinyena: Força i caràcter arrelats a la Terra Alta

La Carinyena, també coneguda com a Carignan en francès, és una varietat que floreix amb força i caràcter als ceps de la Terra Alta. Les seves arrels s’arrelen profundament al sòl de Batea, absorbint l’essència mineral que caracteritza aquesta terra. A Celler Piñol, la Carinyena es converteix en la columna vertebral de molts dels nostres vins negres, com ara l’Avi Arrufí, aportant estructura i un caràcter distintiu que ressona amb l’autenticitat que defineix la regió.

Varietats Negres a l'Avi Arrufí Negre

Garnatxa Negra: Mediterraneïtat en cada glop

La Garnatxa Negra, una de les varietats més emblemàtiques de la regió, troba a la Terra Alta un lloc perfecte. Els ceps banyats pel càlid sol mediterrani donen vida a raïms de Garnatxa que destil·len elegància i complexitat. Celler Piñol ha perfeccionat l’art de treballar amb aquesta varietat, capturant l’essència mateixa del terroir en cada ampolla. La Garnatxa Negra de la Terra Alta és l’ànima de la mediterraneïtat embotellada, un testimoni del clima assolellat i la passió transmesa de generació en generació. La podem trobar en alguns dels nostres vins com el  Mather Teresina, el Portal Negre o el Raïg de Raïm.

Varietats Negres al Mather Teresina

Morenillo: La joia amagada de la Terra Alta desvetllada per Celler Piñol

El Morenillo, una varietat autòctona menys coneguda però igualment fascinant, és la joia amagada dels ceps de la Terra Alta. Celler Piñol ha desvetllat el seu potencial únic, destacant la singularitat d’aquesta varietat en les seves creacions. Amb la seva intensitat de color i una rica paleta de sabors, el Morenillo afegeix una dimensió intrigant als vins de la celler. És la prova que la tradició i la innovació poden coexistir harmoniosament en la vinificació. El nostre vi Finca Morenillo és el màxim representant d’aquesta varietat autòctona i única de la Terra Alta, actualment en procés de recuperació.

Varietats negres al Finca Morenillo

Autenticitat a l’interior de cada ampolla

Aquestes tres varietats tintes, Carinyena, Garnatxa Negra i Morenillo, formen el trio estrella de Celler Piñol, representant l’autenticitat, la mediterraneïtat i la tradició arrelades a la Terra Alta. Cada ampolla és un testimoni del compromís del celler amb l’excel·lència i la connexió amb l’entorn que l’envolta.

Celler Piñol: On la passió pel vi es converteix en art

Al cor de la DO Terra Alta, Celler Piñol emergeix com un mestre artesà, combinant tècniques tradicionals amb una visió avantguardista. Cada glop dels seus vins transporta els amants del vi als paisatges de Batea, capturant l’essència de la Terra Alta en cada ampolla.

Descobreix l’autèntica expressió de la Terra Alta a través del trio estrella de varietats negres de Celler Piñol. Submergeix-te en la riquesa de la Carinyena, l’elegància de la Garnatxa Negra i la singularitat del Morenillo, i deixa que cada gota et transporti a un viatge sensorial únic on la tradició i la modernitat convergeixen en un glop inoblidable. La Terra Alta viu a cada copa de Celler Piñol. Salut!

Entrada similar