Coneixes la Garnatxa Blanca, Winelover?

Si parlem de Garnatxa Blanca, parlem de la Terra Alta. I viceversa. Aquesta varietat de raïm mediterrani i de gran mineralitat és autòctona de la nostra denominació d’origen, fruit d’una mutació de la Garnatxa Negra que va aparèixer a Catalunya.

La Garnatxa Blanca és una varietat molt versàtil, amb propietats enològiques i gastronòmiques sorprenents que ens permet elaborar vins blancs de caràcters molt diferents a partir d’un mateix raïm.

En nas són vins amb notes de fruita blanca, florals o d’herbes de bosc baix, fonoll i notes anisadas molt característiques del nostre terroir calcari. En boca, vins estructurats i molt amplis que ens confereixen una gran versatilitat, així com un gran equilibri d’acidesa i frescor amb el volum en boca.

Vins per gaudir des d’un bon marisc, passant per un bon risotto o paella, salmó fumat… I fins a unes bones postres com crema catalana, cheesecake o pastís de poma!

Vino blanco de Terra AltaComprova-ho tu mateix amb les noves anyades de blancs de Celler Piñol.

Garnatxa Blanca & Vins Joves Afruitats

Raig de Raïm i Nª Senyora del Portal Blanc:

Vino blanco de Terra AltaSi gaudeixes d’un vi afruitat com el que més, et sorprendran. Tots dos tenen embriagadors aromes de fruita blanca fresca, fruites tropicals i notes florals com la rosa blanca amb multitud de matisos.

 

Garnatxa Blanca & Vins Estructurats

Ànima de l’Avi Arrufíl’Avi Arrufí:

Vino blanco de Terra AltaSi ets amant dels vins elegants, ets un fanàtic de la Garnatxa Blanca i no ho sabies. Amb ella elaborem dos dels nostres vins més emblemàtics i personals, criats durant 7 mesos en tanc oviforme i barriques de roure francès respectivament. Es tracta de dos vins amb gran untuositat i volum en boca, expressió màxima de nostre terroir i autenticitat, mediterranis i molt persistents.

 

Garnatxa Blanca & Vins Dolços

Josefina Piñol:

Si ets llaminer aquí et presentem la nostra verema tardana. Es tracta d’un vi dolç natural amb aroma a dàtils, orellanes, pell de taronja i té rooibos.

En boca resulta fresc i dolç. Un veritable nèctar dels déus! 

 

Recorda que a Celler Piñol a més dels vins blancs de la nova anyada elaborats amb Garnatxa Blanca D.O. Terra Alta, també pots comprar vins negres com Finca Morenillo, vins rosats com Nª Sra. Portal Rosat i vins ecològics com Sa Natura Ecològic.

Ens caracteritzem per ser autòctons, com el raïm que utilitzem: carinyena, garnatxa blanca, garnatxa negra i morenillo; sent la combinació de bodega perfecta entre tecnologia i tradició.

Entrada similar