El reconegut premi de la D.O Terra Alta per al nostre vi Avi Arrufi Negre

Aquest mes d’abril passat, durant el sopar de gala celebrat pel 40è aniversari de la Denominació d’origen Terra Alta Celler Piñol va rebre dos premis. El primer per a Josefina Piñol, amb el premi Dona i Vi, reconeixent la seva llarga trajectòria professional al celler familiar, i per ser pionera en l’elaboració de vins de qualitat sota la Denominació d’origen Terra Alta i el segon per al nostre Avi Arrufí Negre.

Avi Arrufí Negre: Premi de la D.O Terra Alta a un dels millors vins del nostre celler

L’Avi Arrufí Negre va ser guardonat com el Gran Vi Negre de la Terra Terra Alta, fent honor així a la dedicació i esforç en l’elaboració de vins d’alta qualitat per part del celler. Aquest vi dóna homenatge a l’origen del celler, el seu avi. Aquest vi és l’essència de l’elegància de les vinyes més velles de Carinyena. Avi Arrufi Negre ja gaudeix d’algunes puntuacions de la Guia Peñín i de la Guia Parker, amb 92 punts cada premi.

Aquest vi premiat com a Gran Vi Negre de la D.O Terra Alta, està elaborat amb un 70% de carinyena, 20% garnatxa i 10% syrah. La garnatxa és una varietat característica i única de la Terra Alta, que juntament amb la Macabeu, Parellada i Samsó conformen la major part de la varietat que podem trobar en aquest territori.

Aquest vi premiat com a Gran Vi Negre de la D.O Terra Alta, està elaborat amb un 70% de carinyena, 20% garnatxa i 10% syrah. La garnatxa és una varietat característica i única de la Terra Alta, que juntament amb la Macabeu, Parellada i Samsó conformen la major part de la varietat que podem trobar en aquest territori.

Avi Arrufí Negre: Premio de la D.O Terra Alta a uno de los mejores vinos de nuestra bodega

Es tracta d’un vi negre sec, amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès i americà. L’edat de les vinyes d’on prové el raïm d’aquest vi tenen entre 45 i 55 anys, amb una terra argil·localcària i força pobre en matèria orgànica. A l’hora de servir és important saber que el grau d’alcohol d’aquest vi és de 14,5%, a més que la temperatura de servei òptima està entre els 16º i 17º. Com a darrer detall per conservar aquest vi, és important saber que no es pot conservar més de 15 anys.

Premis DO Terra Alta

Sis categories de reconeixement per a vins de la D.O Terra Alta

Durant la celebració d’aquest sopar de gala es van atorgar un total de catorze reconeixements en diferents categories, i sis van ser dedicats a vins presents dins del que figura com a Denominació d’Origen Terra Alta.

El nostre vi Avi Arrufi Negre comparteix reconeixement a la categoria Gran Vi Negre “Terra Alta” amb altres vins com són: Propositum del celler Arrelats i Rialla Garnatxa Peluda de Celler Rialla.

Ara que ja coneixen en profunditat les característiques d’aquest vi, juntament amb les premisses de servei al consumidor, podeu visitar la nostra pàgina web i tastar-lo. Amb la subscripció a la nostra newsletter pots aconseguir un 10% de descompte a la primera compra.

Entrada similar