4 llocs a la Terra Alta

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ text_font=”Open Sans|300|||||||” text_text_color=”#000000″ text_font_size=”17px” header_font_size=”7rem” max_width_last_edited=”off|phone” custom_padding=”||0px|4px||” header_font_size_tablet=”80px” header_font_size_phone=”60px” header_font_size_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}” max_width__hover_enabled=”off|desktop”]

Quatre llocs que us recomanem en la vostra propera visita a la Terra Alta: Batea, Horta de Sant Joan, Gandesa i La Fatarella. La Terra Alta està formada per 12 municipis, cadascun amb característiques particulars i úniques. La seva arquitectura, que ens remunta al passat, guarda secrets sobre històries que moltes vegades ens són desconegudes. La comarca és plena de racons per enamorar-se i el bon vi és la nostra ensenya.

Ja us vam proposar quatre rutes per conèixer la bellesa natural i la riquesa cultural de la zona, per poder gaudir d´aquesta terra de paisatges i sabors inspiradors. Ara us parlarem de quatre llocs que us recomanem en la vostra propera visita a la Terra Alta.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” inline_fonts=”ABeeZee” global_colors_info=”{}”]

Batea:

Som de Batea, al cor de la Terra Alta, el municipi que compta amb la major extensió de superfície vitícola de la comarca i destaca pel centre històric ple de porxos i construccions d’època medieval. Passejant pels seus carrers empedrats, fàcilment es poden imaginar la muralla que antigament envoltava el poble. Se’n conserven algunes portes d’entrada com el Portal de l’Àngel, Cal Llarg o la Portalada de Sant Roc, on actualment hi ha la capella de la Mare de Déu del Portal, una construcció del segle XVII d’estil barroc.

Tampoc no et pots perdre el centre d’interpretació Hospitals de Sang, memòria de la Batalla de l’Ebre, situat al carrer Major que és un nucli de porxos i arcs apuntalats del Segle XIV.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/11/batea3-1.jpg” alt=”Batea Celler Piñol” title_text=”Batea Celler Piñol” url=”https://cellerpinol.com/2022/11/la-guia-excelentes-vinos-de-terra-alta/” url_new_window=”on” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Horta de Sant Joan:

En aquest cas, és un poble no només reconegut per la seva bellesa, dins i fora de Catalunya, sinó també per la famosa frase de Pablo Picasso: “Tot el que sé ho he après a Horta”. Horta de Sant Joan és el poble de l’harmonia, on el centre històric medieval i el magnífic paisatge que l’envolta es fonen com si s’hagués aturat el temps.

Passejant pel centre històric d’Horta, declarat Conjunt Històric Artístic, ens trobem amb un nucli antic urbà clarament medieval, amb carrers molt tortuosos, cases de pedra i porxos evocadors. La plaça de l´Església és un conjunt arquitectònic espectacular. A sobre d’alguns porxos s’alça l’Ajuntament renaixentista del segle XVI. També a la plaça hi ha església Parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil gòtic i renaixentista. Podeu ampliar informació a la pàgina web de turisme de la Terra Alta.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/11/entre-vinas-almendros-y-olivos_93b32ac5_2000x1333.jpg” alt=”Horta de Sant Joan” title_text=”Horta de Sant Joan” url=”https://cellerpinol.com/2022/10/premios-vinari-2022/” url_new_window=”on” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

FOTO: SHUTTERSTOCK

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Gandesa:

Gandesa és la capital de la Terra Alta, una població on la tradició i el patrimoni artístic i històric conviuen amb el creixement industrial i comercial. El seu entorn natural es caracteritza per tenir un terreny accidentat, on hi ha les serres de Pàndols i Cavalls. El riu Canaletes recull gran part de les aigües del terme municipal, banyant el paisatge i dotant-lo d´un encant particular. Tot i que el nucli antic va ser fortament castigat durant els llocs de les guerres carlines, es conversen un gran nombre d’edificis i béns arquitectònics.

Destaca també, evidentment, la Catedral del Vi de Gandesa, obra Cèsar Martinell (Valls, 1888 – Barcelona, 1973), alumne de Domènech i Muntaner i deixeble d’Antoni Gaudí. Martinell és l’autor dels dos cellers modernistes de la Terra Alta: la Cooperativa de Gandesa i la Cooperativa del Pinell de Brai. Les Catedrals del vi de la Terra Alta estan molt vinculades a la plaga de la fil·loxera.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/07/Celler-Gandesa.jpg” alt=”Celler Cooperatiu de Gandesa, de Cèsar” title_text=”Celler Gandesa” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” locked=”off” inline_fonts=”ABeeZee” global_colors_info=”{}”]

La Fatarella:

Un municipi que destaca pels seus bells paisatges, ideals per a excursions, com la famosa Ruta dels Miradors, durant la qual podeu observar escenaris de la batalla de l’Ebre així com nombroses ermites. A més, per descomptat, no us podeu perdre l’arquitectura d’estil renaixentista amb elements del gòtic i barroc de la capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia, la patrona del poble.

Un tret característic de la zona és la construcció de pedra seca, típica del municipi pot ser vista en construccions construïdes amb pedra calcària i que tenen la finalitat de protegir del mal temps, assecar fruita o guardar eines i que es poden veure per la població i els voltants.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/11/fatarr.jpg” alt=”La Fatarella” title_text=”La Fatarella” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Així que la següent ocasió que visitis la Toscana Catalana (Terra Alta), ja coneixes 4 llocs dels quals podràs gaudir amb amics, familiars i per què no; tu sol.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar