El Celler Piñol i la Barcelona Wine Week

Tiempo de lectura: 2 minutos
Després de l’aturada forçada propiciada per la pandèmia, uns 18.000 visitants, 650 cellers i més de 60 denominacions d’origen es van retrobar amb més empenta que mai al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona per celebrar la Barcelona Wine Week (BWW) 2022, considerat el certamen internacional de vins del sud d’Europa.

Barcelona Wine Week:

Brindis ajornats i reunions no telemàtiques per encetar un futur marcat per la constant transformació, en què digitalització, sostenibilitat i innovació tenen un protagonisme absolut en una activitat estratègica per a l’economia catalana.

El sector vitivinícola representa el 2% dels llocs de treball a Catalunya, aporta el 1,6% del PIB i un Valor Afegit Brut (VAB) superior als 3.630 milions d’euros anuals, segons dades de l’estudi “La importància econòmica i social del sector vitivinícola a Catalunya”, presentat per la Interprofessional del Vi d’Espanya (OIVE) durant la BWW.

Defensa de varietats autòctones:

Durant els tres dies d’esdeveniment, les tendències al sector es van posar a debat al BWW Hub, on es va fer èmfasi en la defensa de les varietats autòctones –com la Morenillo– com a representants de tresors que cal conservar.

Per altra banda, va quedar clar que la sostenibilitat està marcant el camí a seguir de la indústria: des de l’aplicació dels criteris de l’economia circular, els nous formats per al consum del vi o la minimització de la petjada de carboni en el procés de producció fins a la viticultura regenerativa van situar-se al centre de la discussió.

Terra Alta paisatge

Vins ecològics:

Celler Piñol ha tingut sempre una vocació transformadora, va ser dels primers cellers de la Terra Alta en elaborar vins ecològics i va fer una aposta decidida per les vinyes d’agricultura ecològica. Sobre l’adaptació al de Celler Piñol a les noves tendències, en l’entrevista al Blog, l’enòloga Cristina Borrull vislumbra un futur ecofriendly, amb la totalitat de vins ecològics i l’impuls de vins vegans.

0 Comments

Submit a Comment