Què és la poda de les vinyes?

El bon vi necessita afecte i cura. I aquesta cura comença, com imaginaràs, al camp. Amb la correcta poda dels ceps durant els mesos d’hivern. Sabies que tallar-los en el moment just és clau per garantir el bon creixement de les vinyes? Realitzar la poda en el moment adequat garanteix unes vinyes sanes, fortes i que produeixin vi de primera categoria.

Continua llegit i t’expliquem com duem a terme la poda a la Terra Alta, perquè és imprescindible pel cicle vegetatiu de la vinya i com aquestes retallades poden protegir el teu vi preferit de les gelades. Atent, que comencem!

Per què es fa la poda a l’hivern?

Els dies freds de l’hivern són moguts a la Terra Alta. Durant aquests dies, a Celler Piñol realitzem una de les feines més importants per a la salut i qualitat de les nostres vinyes: la poda. Tot comença eliminant la fusta vella de segon any, aprofitant el repòs vegetatiu de la vinya als mesos d’hivern, i que serà renovada per fusta nova d’aquell mateix any. Aquest procés és imprescindible per al cicle vegetatiu de la vinya i ens ajudarà a endarrerir la brotada del cep… I així evitar les gelades!

Por què es poden els ceps?

Quan deixem que una vinya creixi, així ho fa. Creix i creix i produeix tantes fulles i fruits com pot, convertint-se en una planta d’alt rendiment de la que surt raïm de totes les mides, gustos i graus de dolçor. I això és genial per a les bodegues d’alt rendiment, no obstant això, a Celler Piñol ens interessa la qualitat, no la quantitat, i per tant busquem una producció controlada. Major qualitat i menor volum, amb tirades limitades i un vi D.O. Terra Alta exclusiu. I, per aconseguir-ho, és imprescindible podar les vinyes.

Com són els ceps de Celler Piñol?

Els nostres ceps són varietats autòctones de la Terra Alta. Vinyes bressolades pel cierzo, un vi característic de la zona. Som pioners en l’elaboració de vins ecològics, des de fa més de 20 anys, i al nostre celler treballem un cultiu sostenible sense pesticides ni herbicides. Elaborem vins ecològics i tradicionals amb vinyes sostenibles i una personalitat única a la Terra Alta. Encara no ens has tastat?

¿Cómo son las cepas de Celler Piñol?

Entrada similar