Verema 2023 de Celler Piñol: Collint un any prometedor

La verema és un moment culminant en el món del vi, un moment en què la natura es fusiona amb l’habilitat humana per produir una cosa excepcional. I a Celler Piñol, ens enorgulleix donar inici a la #verema2023! A finals d’agost, vam començar aquest apassionant viatge a través de les nostres vinyes, on la combinació de condicions climàtiques i varietats de raïm ens brindarà una collita i un producte final extraordinari.

L’essència de la verema: un art mil·lenari

La verema és una tradició mil·lenària que marca l’inici del procés d’elaboració del vi. Consisteix en la recol·lecció dels raïms madurs de la vinya. Aquest moment crucial determina la qualitat i el sabor del vi que es produirà.

Civilitzacions antigues com els romans i els grecs ja practicaven la verema i valoraven la importància de recol·lectar els raïms en el seu punt òptim de maduresa per produir vins de qualitat. Milers d’anys després, la quarta generació de Celler Piñol manté viva la tradició vitivinícola al cor del Mediterrani.

Personas cosechando la vendimia 2023

Quatre generacions de passió vinícola

A Celler Piñol, la tradició de la verema s’ha transmès de generació en generació: de besavis a avis, a pares i nets. La nostra família ha dedicat el seu llinatge i passió al cultiu de la vinya, elaborant vins excepcionals des de la Terra Alta, per a tot el món. Aquesta herència i experiència es reflecteixen en cada collita que produïm, i podràs tastar-la en els nostres vins amb denominació d’origen.

A més, a Celler Piñol, mantenim la tradició de la collita manual, la qual cosa significa que cada grapat és seleccionat i recollit a mà. Aquesta atenció meticulosa assegura que només els raïms més madurs i sans siguin portats a les nostres instal·lacions de vinificació, la qual cosa contribueix a la qualitat excepcional dels nostres vins.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celler Piñol (@cellerpinolp)

L’impacte del clima en la verema

L’essència d’una collita excepcional sovint es troba en el caprici del clima. Malgrat les diverses ones de calor que han marcat el transcurs de l’any, en les últimes setmanes hem estat agraciats amb condicions climàtiques realment idònies per a la verema, com ara pluges.

Batea ens va brindar un regal celestial durant l’inici de la verema, en forma de dies de pluja que van aportar gairebé 50 litres d’aigua molt necessària. Aquestes condicions són essencials per permetre que els nostres raïms arribin al seu punt àlgid de maduresa.

Las viñas de Celler Piñol tras un día de lluvia

Preparant la verema en dos actes: blanca i negra

Aquest any, les nostres mans comencen la seva feina amb una varietat extraordinària i autòctona de la Terra Alta: la garnatxa blanca. Aquest raïm està destinat a convertir-se en la pedra angular del nostre proper Portal Blanc, i estem ansiosos per veure com es desenvolupa.

D’altra banda, les varietats de raïm de vi negre, com la garnatxa negra i la carinyena, rebran la seva atenció més endavant. Vins excepcionals com el Mather Teresina, l’Avi Arrufí Negre o el Sa Natura seran el resultat d’aquesta meravellosa verema. Sents la mateixa emoció per tastar-los? Nosaltres també ho fem.

Nuestra Señora del Portal

Verema 2023: una collita espectacular

Enmig d’aquest procés, no podem evitar estar emocionats. Cada collita és una oportunitat única per crear alguna cosa excepcional, i la #verema2023 no és l’excepció. La combinació d’un clima propici i varietats de raïm excepcionals ens omplen de confiança i expectatives pel que vindrà.

La verema 2023 de Celler Piñol és un capítol en el nostre viatge continu cap a l’excel·lència vinícola. Et convidem a unir-te a nosaltres en aquest emocionant recorregut i a estar atent a futures actualitzacions sobre la nostra #verema2023. Per l’amor al vi!

Entrada similar