¿Quina és la temperatura ideal per cada tipus de vi?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-41px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text admin_label=”Texto” _builder_version=”4.11.3″ text_font=”Open Sans|300|||||||” text_text_color=”#000000″ text_font_size=”17px” header_font_size=”7rem” max_width_last_edited=”off|phone” custom_margin=”||-72px|||” custom_padding=”||0px|||” header_font_size_tablet=”80px” header_font_size_phone=”60px” header_font_size_last_edited=”on|phone” inline_fonts=”Abel” global_colors_info=”{}” max_width__hover_enabled=”off|desktop”]

No és el mateix menjar un formatge directament de la nevera que degustar-lo 20 minuts després. Ni té el mateix gust una cervesa que guardes al teu rebost o una cervesa ben freda de la nevera. Per què hauria de ser diferent amb un vi? La temperatura importa. I si investigues quin és la ideal per a cada aliment, et sorprendràs gaudint de sabors, olors i matisos que mai havies imaginat.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” min_height=”247.6px” custom_margin=”|auto|-149px|auto||” custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”]

Per què els vins se serveixen a més o menys temperatura?

El primer que has de saber és que la temperatura d’un vi mai ha d’excedir els 20 graus. L’arc de temperatura acceptable el troba entre els 5 i els 18 graus, ja que per sobre perden els seus matisos i per sota oculten secrets. Que no t’enganyin! El fred en excés en un vi negre, per exemple, pot amagar un mal vi. 

Així que oblida la dita popular sobre servir el vi a temperatura ambient. Cada vi té la seva temperatura perfecta per brillar, i a Celler Piñol t’explicarem quina és la millor per a cada tipus de vi. Comencem!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_padding=”42px|||||” global_colors_info=”{}”][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-148px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Vi blanc dolç

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-temperatura_dolc-1.png” alt=”Temperatura Vi Blanc Dolç Celler Piñol” title_text=”article-temperatura_dolç” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/ca/1863-avi-arrufi-blanc.html” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” width=”100%” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” text_font_size=”15px” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”]

La temperatura ideal per gaudir d’un vi blanc dolç és el fred, uns 8ºC. Per exemple el nostre Josefina Piñol Blanc! El fred augmenta la sensació de dolçor al paladar i disminueix la sensació d’acidesa, permetent-nos gaudir del sabor dolç i deliciós d’aquest tipus de vins. En el cas de Josefina Piñol, apreciarem millor les seves notes fumades i els seus aromes afruitats de pell de plàtan, dàtils i taronja confitada.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Vi blanc sec

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-temperatura_sec.png” alt=”Temperatura Vi Blanc Sec Celler Piñol” title_text=”article-temperatura_sec” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/ca/4934-lanima-lavi-arrufi.html” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” width=”100%” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” text_font_size=”15px” global_colors_info=”{}”]

La temperatura ideal per apreciar la personalitat d’un vi blanc sec és entre 8ºC a 10ºC. Aquesta temperatura neutra, ni freda ni elevada, et permetrà apreciar els aromes de vins com el Nª Sra. Del Portal Blanc, un blanc sec insígnia a Celler Piñol que en boca resulta ampli, d’excel·lent acidesa i amb un record floral.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Vi negre jove

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-temperatura_jove.png” alt=”Temperatura Vi Negre Jove Celler Piñol” title_text=”article-temperatura_jove” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/ca/1880-portal-blanc-2021.html” align=”center” force_fullwidth=”on” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” text_font_size=”15px” global_colors_info=”{}”]

La temperatura ideal per servir un negre jove és entre els 12ºC als 14ºC. Aquests vins es beuen amb certa frescor per atenuar el gust de l’alcohol. A Celler Piñol t’animem a tastar el nostre Raig de Raïm Negre i comprovar com gaudir-ne a la temperatura adequada potencia les seves notes de roure i herbes aromàtiques o el seu aroma de fruits vermells.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” link_option_url=”https://cellerpinol.com/project/mather-teresina/” link_option_url_new_window=”on” global_colors_info=”{}”]

Vi negre criança

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-temperatura_crianca.png” alt=”Temperatura Vi Negre Criança Celler Piñol” title_text=”article-temperatura_criança” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/es/1873-raig-de-ra%C3%AFm-blanco-2021.html” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” width=”100%” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” text_font_size=”15px” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”]

Un vi de criança té una major càrrega de tanins i menys acidesa que un vi negre jove. En conseqüència, la temperatura ideal per beure un vi negre de criança és entre els 14 i els 17ºC. Aquesta temperatura et permetrà apreciar la seva profunditat i la seva complexitat aromàtica. Vols comprovar-ho? El nostre Mather Teresina amb criança de 18 mesos a botes de roure francès i de potents aromes fumats es presenta voluntari pel tast. No el deixis escapar!

T’han agradat els nostres suggeriments? Posar a prova la temperatura de cada vi des de casa o, si necessites nous fitxatges a la teva vinoteca, visita el nostre web. Et garantim que redescobriràs els vins de la Terra Alta com mai, winelover.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Ara que ja coneixes alguns vins blancs de Celler Piñol, podràs brindar per un nou any amb la millor companyia. A què esperes? Registra’t al nostre butlletí i aprofita descompte de benvinguda a nous wine lovers del celler.

També et recomanem llegir aquest article sobre els nostres millors vins segons la Guia. Prem aquí!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_slider _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]