Tast de vins negres tradicionals catalans

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” custom_margin=”-41px|||||” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text admin_label=”Texto” _builder_version=”4.11.3″ text_font=”Open Sans|300|||||||” text_text_color=”#000000″ text_font_size=”17px” header_font_size=”7rem” max_width_last_edited=”off|phone” header_font_size_tablet=”80px” header_font_size_phone=”60px” header_font_size_last_edited=”on|phone” inline_fonts=”Abel” global_colors_info=”{}” max_width__hover_enabled=”off|desktop”]

El Finca Morenillo de Celler Piñol va participar en un tast a la botiga barcelonina de vins catalans i productes gourmet Vins&Co. L’acte, en col·laboració amb Cupatges, va servir per formar i reivindicar el coneixement sobre varietats tradicionals, així com exposar les històries que hi ha darrere de cinc vins que expliquen molt sobre l’enologia recent del país.

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-64px|auto||auto||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-48px|||||” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”]

Ample, agradable, polit, fluid, sense estridències, rodó, equilibrat, amb volum però fresc i sense ser pesat, de textura llisa, sense tanins, amb aroma a bosc i fruita negra. Aquests van ser els qualificatius que va rebre el Finca Morenillo 2017 durant el tast de varietats autòctones al Vins&Co. Elogis unànims i sincronia a l’hora d’afirmar que uns minuts de repòs li senten estupendament a una de les joies de Celler Piñol. I amb aquest argument, i el Finca Morenillo obert i descansat, els participants del tast es servien una copa extra del vi procedent de la varietat autòctona i única a la Terra Alta.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_padding=”35px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/09/Finca-Morenillo-Vins-and-Co-Barcelona-ok-scaled.jpg” alt=”Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” title_text=”Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” url=”https://cellerpinol.com/ca/project/finca-morenillo/” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_padding=”||0px|||” global_colors_info=”{}”]

El tast va ser una lliçó d’enologia ben plantejada pel Juanma, director de Vins&Co. Introducció disclaimer (“no hi ha veritats absolutes respecte a les varietats de raïm”) i reivindicació de la necessitat d’ampliar informació sobre la matèria. Posteriorment, una constatació normalment poc verbalitzada sobre la increïble diversitat estilística, i de sabors, de les varietats de raïm que té un territori tan petit com Catalunya. Com a exemple perfecte, la composició de la taula: el Finca Morenillo va compartir escena amb varietats tradicionals catalanes tan dispars com el Pardas Collita Roja (100% sumoll); el Mineral de Cara Nord (84% carinyena i 16% garnatxa); La Coma de Molí dels Capellans (100% trepat) i Can Serra dels Exibis de La Baula (50% sumoll i 50% mandó).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/09/IMG_4269-copia-scaled.jpg” alt=”Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” title_text=”Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/ca/1888-finca-morenillo-2016.html” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Celler Piñol va recuperar la varietat

El Finca Morenillo va ser el quart en tastar-se, introduït per un provocatiu “si hi ha un raïm originari de la Terra Alta és la morenillo i no la garnatxa blanca”, per part del conductor de l’acte. La morenillo és una varietat molt irregular entre anyades i, per això, es va anar abandonant progressivament. Encara avui, alguns experts sostenen que aquesta irregularitat de la varietat autòctona de la Terra Alta frena una mica el seu desenvolupament.

Celler Piñol va ser el primer celler de la D.O. en recuperar la varietat. El Finca Morenillo prové de la selecció de les vinyes més velles de morenillo i es cria 15 mesos en bótes de roure francès.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/09/Gabby-Rossouw-scaled.jpg” alt=”Gabby Rossouw, Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” title_text=”Gabby Rossouw, Finca Morenillo, vi negre, terra alta, vins catalanes” url=”https://www.cellerpinol.com/vinos-terra-alta/ca/1888-finca-morenillo-2016.html” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Bonica jornada a la Gastro Wine&Music de Salou

Per altra banda, el darrer 25 de setembre vam ser a la Torre Vella Salou a la segona edició del Gastro Wine&Music, juntament amb altres cellers i els restaurants locals més prestigiosos. 

L’esdeveniment va acollir més de 300 persones, en un vespre gastronòmic, amb gran protagonisme del vi, bona música i cocteleria acrobàtica. Vam gaudir molt amb tots els assistents compartint una copa d’Avi Arrufí Negre i L’Ànima de l’Avi Arrufí,  gràcies, com sempre, als nostres ambaixadors a la Costa Daurada: El Magatzem de Reus i Diene Distribució.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2022/09/Gastro-Music-and-Wine.jpg” alt=”Gastro Music and Wine” title_text=”Gastro Music and Wine” align=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-54px|||||” global_colors_info=”{}”]

Celler Piñol va ser present a la Gastro Wine&Music de Salou (Costa Daurada).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_slider _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar