Celler Piñol a la fira ProWein 2023

La fira ProWein

El món del vi és apassionant i ple de sorpreses, i la fira professional ProWein és un dels esdeveniments més importants del sector. Cada any, productors, distribuïdors, importadors i amants del vi es reuneixen a Düsseldorf, Alemanya, per a mostrar i descobrir les novetats del mercat. I, per descomptat, Celler Piñol no podia faltar a aquesta cita.

Durant els dies que ha durat la fira, els representants de Celler Piñol han tingut l’oportunitat de presentar els seus vins a visitants de tot el món: Japó, Estats Units, Finlàndia, Dinamarca… L’abast de ProWein és realment global, i això és una cosa que emociona molt als productors de Terra Alta.

Per als que encara no ho sàpiguen, Terra Alta és una comarca situada al sud de Catalunya, molt a prop de la frontera amb Aragó. Aquesta regió compta amb una llarga tradició vitivinícola i amb una terra rica en minerals, que li confereix als vins una personalitat única. Les varietats autòctones com la garnatxa blanca, la garnatxa negra o la carinyena, combinades amb tècniques de cultiu i elaboració respectuoses amb el medi ambient, donen lloc a vins frescos, aromàtics i plens de caràcter.

Els vins de Celler Piñol a la fira ProWein

Vi Avi Arrufí per ProWeinPrecisament, un dels vins que ha causat més sensació en l’estand de Celler Piñol ha estat el seu emblemàtic l’Avi Arrufí. Aquest vi negre elaborat amb Carinyena (60%), Garnatxa (30%) i Syrah (10%) ha estat reconegut amb nombrosos premis i esments en concursos i guies especialitzades, i no és per menys. Amb una criança de 16 mesos en barriques de roure francès i americà, l’Avi Arrufí és un vi potent però elegant, madur, amb fines notes cremoses del roure, fons de fruita madura i mineral.

Vi Sa Natura per ProWeinPerò no és l’únic vi de Celler Piñol que ha triomfat en ProWein. També ha destacat el Sa Natura, un vi elaborat amb raïm de la varietat Garnatxa Blanca (40%), conreades de forma sostenible en vinyes certificades com a ecològiques, Carinyena (40%) i Syrah (20%). Sa Natura es caracteritza per la seva frescor i elegància, amb aromes torrats de la fusta. En boca és potent i equilibrat, amb una acidesa refrescant i un final llarg i persistent. A més, el compromís de Celler Piñol amb l’agricultura ecològica i sostenible fa de Sa Natura una opció responsable i conscient amb el medi ambient.

Per als amants i professionals del vi, visitar una fira com ProWein és tota una experiència. Poder catar i descobrir nous vins, conèixer als productors i escoltar les seves històries, i compartir opinions… tot això contribueix a ampliar els nostres coneixements i la nostra passió pel vi.

Però el més important és que, gràcies a aquestes fires, els vins de la Terra Alta i d’altres regions poden arribar a consumidors de tot el món. La internacionalització és clau per al desenvolupament del sector vitivinícola, i esdeveniments com ProWein són una oportunitat única perquè els productors puguin donar a conèixer els seus vins i trobar nous canals de distribució.