Punts Parker

Punts Parker: què són i quin tipus de vins treuen la màxima puntuació

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_margin=”-41px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text admin_label=”Texto” _builder_version=”4.11.3″ text_font=”Open Sans|300|||||||” text_text_color=”#000000″ text_font_size=”17px” header_font_size=”7rem” max_width_last_edited=”off|phone” custom_margin=”||-72px|||” custom_padding=”||0px|||” header_font_size_tablet=”80px” header_font_size_phone=”60px” header_font_size_last_edited=”on|phone” inline_fonts=”Abel” global_colors_info=”{}” max_width__hover_enabled=”off|desktop”]

Com pots saber si un vi és bo sense obrir-li? La resposta a aquesta pregunta és senzilla: has de consultar alguna de les guies o rànquings existents sobre vi. I una de les més importants del món és la Guia Parker de la que avui et parlarem.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” min_height=”247.6px” custom_margin=”|auto|-149px|auto||” custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||” global_colors_info=”{}”]

Recordaràs que en anteriors articles et vam parlar de la Guia Peñín, el rànquing de vins més important del nostre país. Doncs bé, avui volem presentar-te la guia més influent del planeta: The Wine Advocate (també coneguda com a Guia Parker, Punts Parker o Rànquing de Robert Parker). Aquest és un rànquing de referència tan rellevant com Peñín, i si estàs pensant a comprar un vi de la millor qualitat, et recomanem revisar les seves puntuacions.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-parker_guia-penin.jpg” alt=”millors vins epsnayols punts parker” title_text=”article-parker_guia-peñín” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Què puntuen els Punts Parker

La Puntuació Parker examina el color i aparença d’un bon vi, el seu aroma i gust, la seva complexitat, el postgust en boca… i després de fer aquesta anàlisi exhaustiu, determina la seva puntuació conjunta i la seva posició al rànquing. I, per si t’ho estàs preguntant, va de 50 a 100. Essent 100 la puntuació màxima d’un vi. 

Els Punts Parker consideren un vi entre 60 i 69 punts com recomanable, un vi de qualitat. Entre 70 i 79 punts el vi és acceptable, entre 80 i 89 molt bo i de 90 a 100 excel·lent. A continuació, t’ensenyem quin aspecte tenen aquests segells perquè els puguis identificar fàcilment al teu supermercat o vinoteca de confiança:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-parker_punts.png” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” title_text=”article-parker_punts” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Tres vins de Celler Piñol d’excel·lent puntuació als Punts Parker.

La Puntuació Parker examina el color i aparença d’un bon vi, el seu aroma i gust, la seva complexitat, el postgust en boca… i després de fer aquesta anàlisi exhaustiu, determina la seva puntuació conjunta i la seva posició al rànquing. I, per si t’ho estàs preguntant, va de 50 a 100. Essent 100 la puntuació màxima d’un vi. 

Els Punts Parker consideren un vi entre 60 i 69 punts com recomanable, un vi de qualitat. Entre 70 i 79 punts el vi és acceptable, entre 80 i 89 molt bo i de 90 a 100 excel·lent. A continuació, t’ensenyem quin aspecte tenen aquests segells perquè els puguis identificar fàcilment al teu supermercat o vinoteca de confiança:

Finca Morenillo amb 93 punts a la Guia Parker.

Un vi negre amb D.O. Terra Alta, elaborat a partir de vinyes velles autòctones i amb 15 mesos de criança a botes de roure francès. Un vi elegant i aromàtic, amb notes florals, balsàmiques i de regalèssia combinades amb els torrats i cacau del roure. En boca és sedós i molt fresc, i en ell destaquen les notes de fruita balsàmica i especiada. Una producció limitada de 3.300 ampolles.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-parker_finca-morenillo.png” alt=”Finca Morenillo Celler Piñol 93 Punts Parker” title_text=”article-parker_finca-morenillo” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_button button_url=”https://cellerpinol.com/ca/project/finca-morenillo/” button_text=”Vull tastar-lo” button_alignment=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Nª Senyora del Portal Blanc amb 95 punts a la Guia Parker

Un vi blanc sec inspirat en Batea, el nostre poble. Elaborat en un 90% a partir de la varietat Garnatxa, amb un 5% de Sauvignon Blanc i un altre 5% de Viognier. Aquest és un vi jove amb aroma potent de fruties tropicals, litxis i fruites blanques com el plàtan o el préssec, però en el que també notaràs records florals de roses blanques i herbes del bosc Baix. En boca, és ampli, d’excel·lent acidesa i molt saborós, de nou amb records florals.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-parker_portal.png” alt=”Portal Blanc Celler Piñol 95 Punts Parker” title_text=”article-parker_portal” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_button button_url=”https://cellerpinol.com/ca/project/portal-blanc/” button_text=”Vull tastar-lo” button_alignment=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Josefina Piñol Blanc amb 95 punts a la Guia Parker

Un vi blanc dolç de verema tardana elaborat amb vinyes centenàries 100% garnatxa. Aquest deliciós vi blanc reposa 12 mesos a botes de roure francès fins a tornar el seu color en ambre. El seu aroma és potent, amb notes de pastisseria i fruits secs, pell de plàtan, dàtils o taronja confitada. En boca és concentrat i amb notes de fumats, amb records de pasificació.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://cellerpinol.com/wp-content/uploads/2023/01/article-parker_josefina.png” alt=”Josefina Piñol Celler Piñol 95 Punts Parker” title_text=”article-parker_josefina” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_button button_url=”https://cellerpinol.com/ca/project/josefina-pinol-blanc/” button_text=”Vull tastar-lo” button_alignment=”center” _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Ara que ja coneixes quelcom sobre els Punts Parker, pots passar al següent nivell. Coneixes la Guia de Vins Catalans 2023? Al nostre blog t’expliquem què és, què avalua aquest tast a cegues i, evidentment, quina nota han tret els nostres vins de Celler Piñol. T’avancem que són notes de matrícula!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_post_slider _builder_version=”4.11.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_slider][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]